23/6/09

ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΙ ΕΓΩ

Πάμε λοιπόν να ξαναμιλήσουμε για την υπόθεση του Κώστα Κατσουράνη, ενός από τους αγαπημένους μου παίχτες. Λοιπόν, έχουμε τα εξής: μια δήλωση του Κατσουράνη οτι αν επιστρέψει προτεραιότητα είναι η Ελλάδα, μια ΑΕΚ η οποία έχει βαλεί λιτούς και δεμένους για να πάρει λεφτά από την μεταγραφή, ένα Κατσουράνη ο οποίος παίζει το έργο στόματα ερμητικά κλειστά και ένα Παναθηναικό που παίζει το ρόλο του αθώου ενώ ειναι καταφενάστατα ένοχος, με τα μεχρί τώρα δεδομένα. Επειδή όμως δεν είμαι σίγουρος για τίποτα ας εξετάσουμε ξεχωριστά την κάθε εκδοχή:
  • Η κατά Κατσουράνην εκδοχήν
Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή ο Κώστας θέλει να επιστρέψει στην ΑΕΚ αλλά η ομάδα μας λόγω έλλειψης ρευστού δεν τον θέλει πίσω. Οπότε τι γίνεται; Έρχεται ο Παναθηναικός να λύσει το πρόβλημα. Πάει λοιπόν αγοράζει τον Κατσουράνη, παίρνει η ΑΕΚ 5 εκατομμύρια από την ρήτρα παίρνει και ο Κάτσουρ το ένα εκατομμυριάκι του τον χρόνο, έρχεται και στην Ελλάδα και έιμαστε όλοι χαρούμενοι εκτός από τον κόσμο. Σωστά; Όχι... Οι φίλοι μας οι βάζελοί αν και πολυμετοχικοί, τους κάθισε λίγο βαρύ να δώσουν 8 εκατομμύρια για τον Κατσουράνη (5 για την ρήτρα, 3 για τους Πορτογάλους). Οπότε -επιδεικνύωντας μια αξιοθαύμαστή αντιγραφή του συλλογισμού των άλλων εξαίρετων φιλάθλων και αρωγών του αθλήμτος, των Ολυμπιακών- λένε θα δώσει τα 3 εκατομμύρια μαύρα στην Benfica, θα αφήσει ελεύθερο τον Κατσουράνη και η ΑΕΚ θα μείνει με την χαρά. Και ρωτάω εγώ, αν λοιπόν όντως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αυτή η παράβαση και η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει τίποτα από την FIFA, για να πάρει τα λεφτά της, τότε ερωτώ τι νόημα έχει να βάζουν ρήτρες στα συμβόλαια; Γιατί με αυτήν την λογική και στον Μάκο που θα τον πάρουμε (λέμε τώρα) και βάλαμε την ρήτρα του 25% της μεταπώλησης, να τα πάρουμε κι εμείς μαύρα και να μην πάρει τίποτα ο Πανιώνιος. Και το πάω ακόμα παρακάτω, να αγοράζουμε τους παίχτες και να δίνουμε 100% ποσοστό μεταπώλησης στην παλιά τους ομάδα και μετά να τα παίρνουμε μαύρα και να τους αφήνουμε ελεύθερους και αυτοί να μην βγάζουν τίποτα. Βέβαια εννοείται οτι η ΑΕΚ δεν θα το κάνει. Εδώ άφησε πέρσι τα δύο από τα τρία μεγάλα της ονόματα με ελευθέρας για να τα τιμήσει... Και πιθανότατα δεν θα το κάνει γιατί είναι ανήθικο. Αλλά άντε τώρα με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και τον Παναθηναικό να δείχνει τάσεις μίμησης να τους μιλήσεις για ηθική.
  • Η κατά Παναθηναικόν εκδοχή
Βέβαια είναι λίγο δύσκολο να παρουσιάσεις τα πράγματα από την πλευρά του Παναθηναικού γιατί κατα 99% έχει χεσμένη την φωλιά του. Αλλά όμως ας προσπαθήσω. Λοιπόν... Η Benfica αφήνει ελεύθερο τον Κατσουράνη για την ψυχή της μάνας της ( η οποία κάνει 3 εκτομμυρια παρεπιπτώντος) και ο Πανθηναικός που του το είπε ένα πουλάκι λέει και δεν τον παίρνουμε τον παίχτη; Πάει λοιπόν ο Αντωνίου με το φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι και το πνεύμα του Βέλιτς να τον προστατεύει και λέει Κώστα θες να έρθεις στον μικρό παράδεισο της Παιανίας; Λέει, ο Κώστας θέλω. Βέβαια όπως σε κάθε σωστή βιβλική αφήγηση υπάρχει ο πειρασμός από τον σατανά, ο οποίος είναι ο Ενχελαάρ, ο οποίος πλάνεψε τον καλό χριστιανό Τεν Κάτε και τον έβαλε στον λάθος δρόμο. όμως αυτό το εμπόδιο ξεπεράστηκε. Όχι γιατί ο Τεν Κάτε είχε την θεία φώτιση αλλά γιατί ο διάολος βρήκε καλύτερο παράδεισο από αυτόν της Παιανίας, κι έτσι γυρίσαμε στον Κατσουράνη. Κι έτσι λοιπόν ο Παναθηναικός με την βοήθεια του Θεού και του Αγίου Πνεύματος βρίσκεται κοντά στην απόκτηση ενός άξιου και καλού παίκτη. Ευλόγησον...
  • Η εκδοχή της ΑΕΚ
Η φτωχή πλήν τίμια ΑΕΚ και συγκεκριμένα η διοίκηση της λίγο πολύ θέλει να περάσει πρός τα έξω τα εξής:
1) Εμείς κάνουμε οτι μπορούμε ο Κατσουράνης δεν θέλει να έρθει.
2) Ο παναθηναικός πάει να φάει τα λεφτά της ρήτρας
3) Δεν θα αφήσουμε τα λεφτά να χαθούν και κάνουμε οτι μπορούμε για να τα πάρουμε
Εν ολίγοις ρίχνει το φταίξιμο στον παίχτη και τον ΠΑΟ. Στα δύο τελευταία μάλλον λέει αλήθεια στο πρώτο είναι άγνωστο.

Τώρα η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε αυτές τις τρείς εκδοχές. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βγαίνει ο Κατσουράνης να τα ξεκαθαρίσει, δεν μπορώ να καταλάβω. Ας βγεί να πει δεν θέλω να πάω στην ΑΕΚ, ή δεν έχω πρόταση από ΑΕΚ. Μέχρι τότε ο καθένας θα μπορεί να λέει οτι θέλει κάνοντας κακό στην φήμη του παίχτη.

Α και για να αναφερθώ και λίγο στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομαδάρας μας, μου θυμίζει τον τρόπο που κάνουμε μεταγραφές στο football manager. Για παράδειγμα έρχεται ο Λεονάρντο στην ΑΕΚ και κάνει προπονήσεις αλλά δεν είναι αρκετά καλός. Τον αφήνουμε ελέυθερο και μετά από 3 χρόνια θέλουμε να τον αγοράσουμε για ένα περίπου εκατομμύριο. Το καλοκαίρι μας προτείνουν τον Estojanof με ελυθέρας αλλά δεν τον θέλουμε. Φέτος δίνουμε ως ανταλλάγμα τον Djempour τον οποίο πληρώσαμε 3,5 εκατομμύρια. Εγώ τουλάχιστον μετά από 2-3 σεζόν που έπαιξα άρχισα να κάνω σκαουτίνγκ και να μην αγοράζω οτι να 'ναι. Στην ΑΕΚ πότε θα το ανακαλύψουν; Παιδιά πάνω στο μενού είναι που λέει Manager πηγαίνετε στο Scouts και θα το βρείτε...

Α και να μην ξεχάσω να δώσω συγχαρητήρια για την απόκτηση του Μίλαν Λούκατς, του άσου της Τσουκαρίτσκι χάρης στον οποίο η ομάδα του βγήκε 9η στο ρουμανικό πρωτάθλημα. Σε λιγό θα ζητάμε παίχτες από την ομάδα που πήγε ο Ριβάλντο και θα μας λένε οτι δεν θέλουν να πηγαίνουν σε μικρότερα πρωταθλήματα...

Τέλος θέλω να πω στην Super League οτι έκανε μια πανέξυπνη κίνηση για να συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Σιγά μην ξαναδώσει παιχνίδια στην κρατική τηλεόραση. (Δειτε την εικόνα απο κάτω και θα καταλάβετε)

2 σχόλια:

-billys- είπε...

Σε αυτήν την ιστορία με τον Κατσουρανη το θέμα δεν ήταν η ρήτρα, αλλά η συμπεριφορά που έδειξαν κάποιοι σε αυτήν την μετακίνηση. Αν αληθεύουν αυτά που γράφτηκαν ότι μεσάζοντας σε αυτήν την ιστορία ήταν η εταιρία GROUP11, τότε είναι ένα τεράστιο λάθος του Νικολαιδη και του Ζήκου που ανακατεύτηκαν με αυτήν την μεταγραφή, μην ξεχνάμε ότι ο Ντέμης είναι μέτοχος της ΑΕΚ αυτή την στιγμή που μιλάμε, και πρώην πρόεδρος αυτής της ομάδας, και τυπικά πρέπει να κοιτάζει το συμφέρων της ΑΕΚ. Αλλά εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει το τυπικό μέρος, εμένα με ενδιαφέρει το ηθικό μέρος αυτής της κίνησης, και το ήθος που επέδειξαν (αν είναι αλήθεια ότι έχουν σχέση με αυτήν την μετακίνηση και το τονίζω αυτό) είναι κατακριτέο. Αν αποδειχτούν όλα αυτά που γράφονται, τότε μόνοι τους διέγραψαν την ΑΕΚ και τους οπαδούς της από την ζωή τους διαπαντός.

manolis είπε...

Είναι πολύ μπερδεμένη ιστορία. Πρέπει να βγει ο παίχτησ να τα ξεκαθαρίσει...