24/9/08

Το ματς με τον Ηρακλή και το 4-4-2

Το πρώτο εικοσάλεπτο
Η εικόνα της ΑΕΚ τα πρώτα είκοσι λεπτά ήταν αρκετά καλή χωρίς όμως να είναι τίποτα το φοβερό. Ορθολογική ανάπτυξη απ' τα άκρα και μόνο. Είναι σημαντικό να πούμε οτι ίσως ο κύριος λόγος που η ΑΕΚ άφησε καλές εντυπώσεις ήταν οτι είχε επιθετικό μονόλογο δηλαδή οτι ο Ηρακλής δεν έκανε ευκαιρίες. Η μοναδική επιλογή ανάπτυξης ήταν κάποιες σέντρες από τα άκρα από Λαγό, Χουανφράν και Σκόκο. Σημαντικό είναι πάντως οτι το γκολ προήλθε από σέντρα του Μπλάνκο η οποία ήταν πολύ καλύτερη από αυτές των εξτρέμ της Ένωσης. Και αν χρειάζεται για να γίνει μια σέντρα της προκοπής να βγαίνει ο καλύτερος σου φορ εκτός περιοχής τότε δημιουργείται πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Οι στιγμές μετά το 20' και οι αμυντικές τρύπες της ΑΕΚ
Κάπου μετά το 20' άρχισε ο Ηρακλής να ανεβάζει στροφές και να δημιουργούνται αμυντικές τρύπες στην ΑΕΚ. Οι κύριες τρύπες ήταν σε δύο σημεία και προήλθαν από δύο παίχτες, Μπασινά και Ράμος. Και οι δύο ήταν ιδιαίτερα αρνητικοί και δημιούργησαν τρύπες στον τομέα τους. Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα τόσο στην δεξιά πτέρυγα όσο και στον χώρο του κέντρου. Ταυτόχρονα συνέβαλαν την επιθετική δυστοκία της ομάδας τους με την έλλειψη πρωτοβουλιών με τις λάθος μεταβιβάσεις(κυρίως Μπασινάς) και με την εύκολη απώλεια της κατοχής της μπάλας (κυρίως Ράμος). Ταυτόχρονα ο Ηρακλής είχε κλειδώσει το κέντρο του και με την αρνητική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, τις γιούχες των οπαδών, την αρνητική αμυντική εικόνα της ομάδας να βαραίνουν τα πόδια των ποδοσφαιριστών και κυρίως των Λαγού, Σκόκο που επωμίζονταν το μεγαλύτερο βάρος της επιθετικής ανάπτυξης τηυς ομάδας.
Κλειδί για την φετινή ΑΕΚ ο Μπασινάς

Ο Άγγελος Μπασινάς θα αποτελέσει το κλειδί της φετινής ΑΕΚ. Κι' αυτό γιατί καλείται να συνδέσει άμυνα και επίθεση να προσφέρει επιθετικά και να αναλάβει και την κάθετη πάσα αλλά και να δώσει ανάσες στον Πελετιέρι βοηθώντας στην άμυνα. Καλείται δηλαδή να κάνει οτι ο Μάρκος Σένα στην εθνική Ισπανίας και ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην εθνική Ελλάδος. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα το οποίο καλείται να κερδίσει προκειμένου να δέσει η ΑΕΚ.
Τα λάθη του Δώνη

Φυσικά στο συγκεκριμένο ματς ευθύνες φέρει και ο Γ. Δώνης. Συγκεκριμένα αναφέραμε οτι δύο ποδοσφαιριστές είχαν πολύ κακή απόδοση και έκαναν μπαμ από το ημίχρονο οτι πρέπει να γίνουν αλλαγή. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η σκέψη για την χρησιμοποιήση Αλεξόπουλου αντί Majistorovic.
Ακολουθεί η βαθμολογία των βασικών παιχτών του αγώνα:
Σάχα 8
Majistorovic 5
Κυργιάκος 9
Ράμος 4
Χουανφράν 7
Μπασινάς 5
Πελετιέρι 8
Σκόκο 7
Λαγός 6
Μπλάνκο 7
Djebbour 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: