8/9/08

ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΤΕΡΜΠΥ

Ουφ, πάει και αυτό το καλοκαίρι. Έγιναν πολλά όχι και τόσο ευχάριστα θα λέγαμε. Αναρωτιόμασταν λοιπόν, υπό τις μυρωδιές του αντηλιακού και της αθλητικής εφημερίδας αν φταίει το 4-3-3, αν ο Δώνης είναι ή δεν είναι ικανός αν έπρεπε να αποκτηθούν κι άλλοι παίκτες κτλ. Μπούρδες! Οι αιτίες που οδήγησαν την ΑΕΚ στην εντός έδρας ήττα από την Ομόνοια και κατ' επέκταση στον αποκλεισμό είναι δύο:
Α) οτι εγώ όταν παίζω Pro Evolution Soccer στο playstation είμαι πολύ πιο παθιασμένος. Τίποτα. Οι παίχτες της ΑΕΚ έκαναν εμφάνιση λες και τους αγουροξύπνησαν και τους έβαλαν να παίξουν μπάλα.
Β)η ΑΕΚ δεν έπαιζε 4-3-3. Έπαιζε 4-2-3 άντε για να μην είμαι μηδενιστής 4-2,5-3. Ναι, ναι καλά καταλάβατε για τον Παντελή χτυπάει η καμπάνα. Να ρωτήσω κάτι, αλήθεια τον είχαν καλέσει στην Εθνική αυτό τον άνθρωπο; Καλά εδωπέρα κάλεσαν τον Πλιάτσικα θα μου απαντήσετε. Για να επανέλθω όμως αυτός ο άνθρωπος τι ακριβώς προσφέρει στην ΑΕΚ; Δηλαδή αν έπαιζε με 10 παίχτες και δεν τον έβαζε καθόλου θα είχε μεγάλη διαφορά;
Αυτά ακριβώς διόρθωσε ο Δώνης και κέρδισε το derby. Γι' αυτό ακριβώς ούτε η ήττα από την Ομόνοια ήταν ήττα εξαιτίας τακτικής ούτε και η νίκη στο derby νίκη τακτικής. Απλά ο Δώνης διόρθωσε αυτά τα δύο τρωτά σημεία της ΑΕΚ βελτίωσε κάποια άλλα (Ρίκκα, Χουανφραν, Εντίνιο) και κέρδισε. Τόσο απλά. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι τακτικής αλλά όχι και τόσο πολύ, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Όσο αφορά τον ΠΑΟ, που είναι και πολυμετοχικός δεν λέω φοβερή η μεταγραφή του Σίλβα αλλά όταν έχεις Βύντρα βασικό και Σαλπιγγίδη δεξί εξτρέμ και δεκάρι το μόνο που θυμίζει την πολυδιαφημισμένη δόξα της πολυμετοχικότητας είναι ο Ζιλμπέρτο και το κότερο. Άντε να πω για τον Βύντρα, εντάξει η μόνη του λύση είναι ο Μελίσσης αλλά για τον Σαλπιγγίδη όταν έχεις στον πάγκο Νίνη, Ivanschitz και εκτός αποστολής τον Cleyton και βάζεις απέναντι σε μια αναμενόμενα δύσκολη άμυνα τον Σαλπιγγίδη που δεν έχει ούτε ντρίπλα, ούτε σέντρα αλλά μια πολύ καλή ικανότητα να σκοράρει δεκάρι και δεξί εξτρέμ, ε τότε πάρε δύο πολυμετοχικά γκολάκια και κάνε και τον σταυρό σου που δεν έφαγες αυτό του Σκόκο και κάτσε να χαίρεσαι για το ψαλιδάκι του Βύντρα, πολυμετοχικό βεβαίως, βεβαίως.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστό, μας τα έχουν πρήξει με τον πολυμετοχικό και το μόνο που κατάφεραν είναι να πάρουν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα με αποτέλεσμα να κόψουν από αλλού και να έχουν βασικό τον Βύντρα. Φόρτσα ΑΕΚαρα πάμε για διπλό στην Θεσσαλονίκη.

Αλέκα-Κώστας είπε...

Γεια χαρά,
σε είδαμε στο μπλογκ του κ. Διόγου. Και φυσικά θα εισαι και από μας προτεινόμενος