9/6/08

Πάει για Σκόκο

Θέμα ημερών είναι η έναρξη των διαπραγματεύσεων της ΑΕΚ με την Πούμας για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο. Εκτιμάται πως με ένα ποσό κοντά στα δύο εκατ. ευρώ ο 23χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. «Θέλω να έρθω στην ΑΕΚ», δηλώνει ο φορ της Τσακαρίτα Κριστιάν Μίγια, η περίπτωση του οποίου εξετάζεται από την «Ένωση». Με μεταγραφές και εξελίξεις για προπονητήριο και γηπεδικό απαντά στη… σκιά Μελισσανίδη η διοίκηση της ΠΑΕ. Ποια είναι η θέση της Original. «Κανένα θέμα με ΑΕΚ», ξεκαθαρίζει ο αμυντικός της Μπράγκα, Πάουλο Ζόρζε.

Φουλ για Σκόκο

Θέμα ημερών είναι η έναρξη των διαπραγματεύσεων της ΑΕΚ με την Πούμας για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο. Ο 23χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο και δεν έχει κρύψει την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη. Εκτιμάται πως με ένα ποσό κοντά στα δύο εκατ. ευρώ ο Νάτσο Σκόκο θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει πρόταση στην Πούμας για τον νεαρό άσο, όπως δήλωσε ο προπονητής του μεξικανικού συλλόγου, Ρικάρντο Φερέτι, που φάνηκε εκνευρισμένος από τη μεταγραφολογία γύρω από τα ονόματα παικτών της ομάδας του.

«Λένε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Σκόκο από την ΑΕΚ και τις προηγούμενες ημέρες έλεγαν ότι ο Μπαρέρα θα πάει σε άλλη ομάδα. Έχω απηυδήσει με τους μάνατζερ και τα ΜΜΕ που τα λένε αυτά. Ουδέποτε υπήρξε ενδιαφέρον για κάποιον παίκτη της ομάδας μας. Φαίνεται πως η απουσία άλλων ομάδων από την πόλη του Μεξικού αφού στην Κρουζ Αζούλ κάνουν ακόμη διακοπές, ωθεί κάποια άτομα να ανακαλύπτουν πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν», δήλωσε και πρόσθεσε: «Η διοίκηση δεν μας έκρυψε ποτέ την ύπαρξη προτάσεων για τους παίκτες μας. Αν υπήρχε επομένως κάτι ουσιαστικό, ο Μάριο Τρέχο θα το αποκάλυπτε ευχαρίστως».

Θετικός ο Μίγια

Με πολύ καλό μάτι βλέπει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην ΑΕΚ ο Κριστιάν Μίγια, όπως δήλωσε στη «SportDay». Ο 23χρονος φορ της Τσακαρίτα, πρώτος σκόρερ στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής, εξετάζεται από τους ανθρώπους της «Ένωσης».

«Ήμουν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και όλα είναι πιθανά. Αισθάνομαι σε μεγάλη φόρμα και πιστεύω ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για μια μεταγραφή. Αν υπάρξουν οι ευκαιρίες να συνεχίσω στην Ευρώπη, θα μπορέσω να εξελιχθώ ως παίκτης και να φέρω κάποια χρήματα στην ομάδα μου. Όλοι ικανοποιημένοι θα είμαστε», δήλωσε και πρόσθεσε: «Με ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και μακάρι να μπορέσω να συνεχίσω εκεί. Θα είναι μια πάρα πολύ καλή εμπειρία για μένα. Γνωρίζω ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, με καλούς και γνωστούς παίκτες. Έχει και συμπατριώτες μου, κάτι που θα έκανε πιο εύκολη την προσαρμογή μου, αν φυσικά πάω εκεί. Αν έρθει πρόταση θα ήθελα πολύ να εκμεταλλευτώ μια τέτοια ευκαιρία. Όνειρό μου είναι να παίξω στην Ευρώπη και μακάρι να πραγματοποιηθεί. Έχω μεγάλη διάθεση να πετύχω πολλά γκολ και στην Ελλάδα με την ΑΕΚ, μία σαφώς μεγαλύτερη ομάδα σε ανώτερο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Δεν ξέρεις ποτέ τι σου επιφυλάσσει το αύριο και προσπαθώ να είμαι αποκλειστικά συγκεντρωμένος στην Τσακαρίτα».

Θα επανέλθει…

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στην προσπάθεια που έκανε να μπει στην ΠΑΕ ΑΕΚ και προς το παρόν φαίνεται πως δεν θα επανέλθει με νέα πρόταση προς τη νυν διοίκηση. Πάντως ο «τίγρης» θα παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται σε ανύποπτο χρόνο να επιστρέψει με νέα κρούση προς τους μετόχους του συλλόγου. Το βέβαιο είναι πως ειδικά με την εμφάνισή του στο προσκήνιο ο Ντέμης Νικολαΐδης και η ομάδα του δείχνουν αποφασισμένοι να πείσουν και τον πιο δύσπιστο φίλαθλο της ΑΕΚ πως μπορούν να αντεπεξέλθουν και με το παραπάνω στις απαιτήσεις της ομάδας και στον ισχυρό αγωνιστικό και οικονομικό ανταγωνισμό με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αυτό δεν αφορά μόνο στις μεταγραφές, αλλά και σε άλλα ζητήματα όπως αυτό του προπονητικού κέντρου (για το οποίο αναμένονται ανακοινώσεις εντός 15 ημερών) και του νέου γηπέδου.

Την ίδια ώρα, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον Δημήτρη Μελισσανίδη κρίθηκε θετικά από την «Original 21», που θεωρεί πως μόνο ευεργετικές συνέπειες μπορεί να έχει ο…. ανταγωνισμός. Το μήνυμα της «Original 21» αναφέρει: «Τελικά υπάρχει εξέλιξη, κινητικότητα και δραστηριότητα γύρω από το μαγαζί γωνία που λέγεται ΠΑΕ ΑΕΚ. Υπάρχουν επαφές και συνδιαλλαγές μεταξύ του Νικολαΐδη και του Μελισσανίδη. Η ΑΕΚ μπορεί να κοιμάται ήσυχη όσο υπάρχει αντίπαλο δέος, η φωνή του "τίγρη" και το επιτελείο του Νικολαΐδη. Όλα αυτά μόνο καλό μπορούν να κάνουν και να φέρουν φως στο τούνελ για την αγαπημένη μας ΑΕΚ. Ο Νικολαΐδης θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη. Με την επανεμφάνιση του "τίγρη" στο προσκήνιο, οι Βοριάδες, Νοτιάδες, Παππάδες, Κανελλόπουλοι και όλη αυτή η κομπανία που στηρίζει τον Ντέμη, θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει. Να βάλει λεφτά ή να κάνει το χόμπι της. Θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες ημέρες».

Ουδέν θέμα με Ζόρζε

Άγνοια για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για την απόκτησή του, που αναφέρουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ, δήλωσε ο Πάουλο Ζόρζε. «Δεν ξέρω κάτι για την ΑΕΚ. Μίλησα με τον μάνατζέρ μου και δεν μου είπε κάτι. Έχω συμβόλαιο με την Μπράγκα. Δεν έχω πρόταση από την ΑΕΚ», είπε ο 28χρονος αμυντικός στη «SportDay».

*Το κείμενο προέρχεται από την ιστοσελίδα www.sport-fm.gr Ζητώ συγνώμη που αντιγράφω κείμενα από άλλες ιστοσελίδες αλλά δυστυχώς δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε πληροφορίες για να γράψω δικό μου post. Μόλις ενημερωθώ θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω. Ευχαριστώ και πάλι συγνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: